Mynämäen YritysVoima

Irjantalo

Ilmakuva Mynämäen kirkosta.

Irjantalo on instituutio Mynämäessä, jonka kaikki kuntalaiset tietävät ja tuntevat.  Se on rakennettu v. 1972 ja palvelee sekä kuntalaisia että yrittäjiä monella eri tavalla.

Irjantalossa toimiva uimahalli on kaikille kuntalaisille ja ulkopaikkakuntalaisille tarkoitettu hieno ja toimiva tila, jossa on hyvä pitää yllä kuntoaan ja virkeyttään. Irjantalon nuorisotilassa on myös yksi kunnan aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämispaikoista. Toimintaa tarjotaan 1.-2. -luokkalaisille sekä erityisen tuen piiriin kuuluville 3.-9. -luokkalaisille. Toiminnan tavoitteena on tarjota turvallista ja monipuolista toimintaa ennen ja jälkeen koulupäivän aivan kunnan keskustassa koulujen vieressä. Nuorisotilassa on mahdollista viettää vapaa-aikaa kavereiden kanssa tai osallistua erilaiseen ohjattuun toimintaan nuorille varattuina iltoina.Irjantalossa järjestetään myös nuorten työpajatoimintaa, joka tarjoaa työttömille 16 -29 -vuotiaille välietapin matkalla koulutukseen ja työelämään.

Kunnan toimintojen ohella Irjantalossa toimii kunnaneläinlääkärin yhteisvastaanotto, joka vastaa ympäristöterveydenhuollosta Uudenkaupungin kaupungin toimesta. Irjantalossa toimii myös iso joukko yksityisiä yrityksiä ja ammatinharjoittajia.